MAGNEZOL® Magnesium

Gebruiksaanwijzing

Doormiddel van regelmatig en op correcte manier gebruik te maken van MAGNEZOL® Magnesium kan onze magnesium huishouding doeltreffend worden herstelt en de vitaliteit, op een gemakkelijke manier aanzienlijk verbeteren. Magnesium is één van de meest essentiele substanties die ons in leven houd en is betrokken bij meer dan 700 enzymatische processen waaronder het aanmaken van nieuwe cellen en het tegengaan van cel-destructie door vrije-radicalen. Wanneer we onze magnesium huishouding op peil houden stimuleerd dit het lichaam om zich te herstellen en te regenereren.

Magnesium is enorm veelzijdig en kan worden ingezet om te voorkomen, genezen óf verlichten. Omdat een magnesium tekort betrokken is bij vrijwel alle stress- en spannings-gerelateerde aandoeningen, brengt het toedienen van magnesium ‘wonderbaarlijke’ resultaten teweeg. Van spierpijn tot hoofdpijn, spanning of slapeloosheid, het gebeurd niet zelden dat magnesium toediening de klachten verlicht of zelfs geheel laat verdwijnen. 

Bekijk de vele toepassingsmogelijkheden d.m.v. de: Magnesium Tekort Symptomen lijst.

MAGNEZOL® Magnesium Olie

MAGNEZOL® Magnesium Olie komt het beste tot zijn recht als onderdeel van ons ‘mineraal therapie programma’ en dient ten alle tijden in opbouwende fases te worden toegepast. De huid is bij uitstek geschikt om mineralen en voedingstoffen op te nemen, dit is dan ook de reden dat zwemmen in (schoon) zeewater zo gezond is. Echter heeft de huid ook als voornaamste functie om indringers tegen te houden. Door middel van de hoeveelheid olie langzaam op te voeren, ‘went’ het lichaam aan de magnesium toediening en kan er na verloop van tijd meer van worden opgenomen. Wanneer er te snel, te veel word aangebracht kan het lichaam dit niet goed absorberen en blijft er onnodig veel achter op de huid. Dit kan voor sommige als kleverig worden ervaren, het kan echter geen kwaad. Breng het aantal sprays iets terug of spoel de olie van de huid af na de minimaal geadviseerde behandelduur van 20 minuten.

Instructie

Begin met het aanbrengen van 5 tot 10 sprays per dag, dit kan over verschillende momenten gebeuren. Het is werkzamer om bijvoorbeeld 10 sprays verdeeld over armen, benen en torso aan te brengen als dan diezelfde 10 sprays op 1 plek aan te brengen. Wil je dezelfde plek besprayen dan kun je het beste 20 minuten tussen de twee toedieningen laten zitten. Na verloop van tijd kan het aantal sprays worden opgebouwd, ‘gevorderde’ magnesium olie gebruikers kunnen gemakkelijk tot 50 sprays per dag opnemen, en zullen ook merken dat er steeds minder magnesium op de huid achter blijft.

Plaats van aanbrengen

MAGNEZOL® Magnesium Olie word het beste aangebracht op de torso, armen en benen. Andere plaatsen zijn ook geschikt maar verschillen van persoon tot persoon met betrekking tot de gevoeligheid. Vermijd gevoelige plekken als oren, ogen, lippen en erogene zones. Ook bij het aanbrengen op een gevoelige en/of beschadigde huid zoals in het geval van exceem, uitslag of een wond extra voorzichtig te werk gaan en zo mogelijk vermijden.

Smeer de olie uit zodat een zo groot mogelijk oppervlakte van de huid word bedekt. Wanneer er een groter oppervlakte word bedekt kan er meer magnesium worden geabsorbeerd. Laat het gedurende 10 á 20 minuten intrekken. 

Na een kleine 20 minuten is het overgrote deel van de magnesium geabsorbeerd. Sommige kiezen ervoor om hierna de huid af te spoelen. Dit is geen probleem maar voor andere niet nodig. Na het aanbrengen kan er een licht tintelend gevoel optreden. Dit is volkomen normaal en kan als indicatie dienen dat de huid zich aanpast aan deze nieuwe manier van mineraal toediening. Na enkele behandelingen verdwijnt dit echter automatisch.

Het is ook mogelijk om 2 – 3 sprays onder de oksels aan te brengen waarna magnesium olie ook als deodorant fungeert. Door de dunne huid en de vele klieren die zich in de oksel bevinden word de magnesium zorgvuldig getransporteerd naar de lymfekanalen en de bloedomloop. Via het bloedvatstelsel word er voor verspreiding door het hele lichaam gezorgd.

Treshold

Wanneer het lichaam vertrouwd raakt met de toediening van MAGNEZOL® Magnesium Olie kan de hoeveelheid langzaam worden opgevoerd. Bouw het aantal sprays op naar een niveau dat comfortabel is. Uit klinische ervaring is gebleken dat er bijna niet teveel kan worden gebruikt. Omdat magnesium in zo bijzonder veel processen word gebruikt is het bijna onmogelijk voor het lichaam om hier een overschot van op te bouwen. Wat wel kan gebeuren is dat we niet in staat zijn om meer magnesium óp te nemen. De werkelijke hoeveelheid van magnesium die ons lichaam tot beschikking heeft word uiteindeijk niet bepaald door de hoeveelheid die we tot ons nemen, maar in welke mate we deze kunnen opnemen. Door middel van het gebruik in opbouwende fases kunnen we onze magnesium tolerantie vergroten en zijn we in staat meer magnesium tot ons te nemen. De reden dat wij niet ineens onze eigenlijke behoefte van magnesium tot ons kunnen nemen is omdat magnesium is betrokken bij meer dan 700 processen binnen het menselijk lichaam. Wanneer er een te kort aan magnesium is dan worden veel van deze processen ‘slapende’ of op ‘stand-by’ gezet. De beschikbare magnesim gaat immers naar de processen met de hoogste prioriteit. Zouden we, in één keer, in staat zijn om zoveel magnesium tot ons te nemen dat al deze processen aprubt tot werking komen, dan zou ons lichaam compleet overbelast raken. Tekenen dat het lichaam meer magnesium krijgt dan het kan verwerken zijn o.a. een losse stoelgang of een geïrriteerde huid maar zijn verder niet gevaarlijk. Wanneer dit ervaren word is het aantal sprays te snel opgebouwd en moet er een stapje terug worden gedaan. Drink extra water, wellicht met wat (ongerafineerd) zout om de elektrolyten-balans van het lichaam te verbeteren. Na verloop van tijd kan dezelfde hoeveelheid weer langzaam worden geintroduceerd.

MAGNEZOL® Badkristallen

MAGNEZOL® Badkristallen komen het beste tot hun recht als onderdeel van het ‘Mineraal Therapie Programma’ maar zijn ten alle tijden een uitstekende aanvulling op uw gezondheid. De huid is bij uitstek geschikt om mineralen en voedingstoffen op te nemen, dit is dan ook de reden dat zwemmen in (schoon) zeewater zo gezond is. Door middel van de MAGNEZOL® Badkristallen in de juiste verhouding aan uw badwater toe te voegen, recreëeren we de helende kracht van oceaan in eigen badkamer, maar zonder de hedendaagse vervuiling!

Instructies voetenbad

Om de helende kracht van de oceaan te recreëeren dient de magnesium-water verhouding tenminste 1% van het totaal te zijn Bij voorkeur, en om de therapeutische werking van transdermale toepassing tot stand te brengen, adviseren wij om een verhouding van rond de 2% aan te houden. Dit houd in dat er in een voetenbad met 10 liter inhoud, tussen de 100 (=1%) en 200 (=2%) gram gaat. 100gram MAGNEZOL® Badkristallen staat min of meer gelijk aan een volle hand.

Instructies ligbad

Om de helende kracht van de oceaan te recreëeren dient de magnesium-water verhouding tenminste 1% van het totaal te zijn Bij voorkeur, en om de therapeutische werking van transdermale toepassing tot stand te brengen, adviseren wij om een verhouding van rond de 2% aan te houden. Dit houd in dat er in een ligbad met 100 liter inhoud, tussen de 1000 (1kg=1%) en 2000 (2kg=2%) gram gaat. Het gemiddelde één persoons ligbad heeft een inhoud van 120 liter water.

Gebruik altijd water dat comfortabel aanvoelt zoals u dat ook in een ligbad zou doen. Niet te heet, maar zeker ook niet te koud. Warmte zorgt ervoor dat de porieën openen en de magnesium efficienter kan worden opgenomen. Daarnaast geeft het uw huid de kans om tegelijkertijd haar gifstoffen aan het water af te geven. Een minimale tijdsduur van 20 minuten word geadviseerd maar een langere behandeling word ten alle tijden aangeraden. 

Magnesium voorziening op de lange termijn

MAGNEZOL® Magnesium is geheel natuurlijk en bij uitstek geschikt om een ieder van zijn dagelijske magnesium behoefte te voorzien. De beste resultaten worden bereik door het volgen van het ‘Mineraal Therapie Programma’, waarbij de olie en de badkristallen elkaar versterken. Magnesium word net als al onze overige voedingstoffen op dagelijkse basis ingezet en een adequate en continuerende toediening is dan ook absoluut noodzakelijk voor een optimale gezondheid. Aangezien een ‘magnesium-rijk’ dieet ons vandaag der dag ons ‘met geluk’ van 100mg magnesium voorziet en de gemiddelde behoefte al snel 400mg per dag is, heeft vrijwel iedereen baadt bij extra magnesium.

Neem daarnaast het feit in acht dat iemand die een actieve levensstijl heeft, regelmatig sport, ziek is of stress heeft tot wel 4 keer de ‘gemiddelde behoefte’ per dag kan verbruiken! Dat lijkt op het eerste oog erg veel, maar als we in acht nemen hoe het met de magnesium voorziening gesteld was in tijden dat er nog niet zoveel ziekte en kwalen waren, dan vallen deze gegevens ineens in een heel ander daglicht. Onderzoekers schatten (d.m.v. het terug rekenen van de actuele data) namelijk dat ten tijden van o.a. het oude Egypte, toen de grond nog vruchtbaar was en vol mineralen zat, de mensen gemiddeld 3000(!)mg magnesium per dag binnen kregen, en dat énkel d.m.v. hun voeding. Deze zelfde bevolking/cultuur onderhield een ziekte-sterfte gehalte van nog geen 10% ter vergelijking met het percentage van onze actuele samenleving!

Omdat ons hedendaagse dieet ons niet meer van een adequate hoeveelheid magnesium kan voorzien ontkomen we er niet aan om magnesium op andere manieren tot ons te nemen. De transdermale toepassing van MAGNEZOL® Magnesium Olie is daarvoor bij uitstek geschikt. Daarnaast ervaren we ano 21ste eeuw meer stress dan ooit te voren. Magnesium is het aangewezen en meest gebruikte mineraal om stress-symptonen te verminderen, maar is anderzijds dus ook het mineraal waarvan het lichaam constant voorzien dient te worden. Een continuerende magnesium voorziening om dit proces te ondersteunen is meer dan noodzakelijk. Het gebruik van MAGNEZOL® Magnesium is de perfecte methode om dit te bewerkstellen. Naast de doeltreffende mogelijkheid om de magnesium ter plaatsen aan te brengen, word het spijsverteeringssysteem omzeilt waar normaliter veel magnesium verloren gaat, dit is dan ook het voornaamste probleem bij magnesium supplementatie met onstabiele magnesium verbindingen.

Bekijk hier onze magnesium oplossingen