MAGNEZOL® Magnesium Kristallen

MAGNEZOL® Magnesium Kristallen MAGNEZOL® Magnesium Kristallen zorgen voor de ultiem ontspannende zelfzorg beleving. Nog nooit was onze gezondheid optimaliseren zo gemakkelijk en comfortabel.

Met de MAGNEZOL® Magnesium Kristallen maak je in een hand om draai een heerlijk voetenbad waarmee je op doeltreffende wijze je magnesium huishouding kunt herstellen. 

Deze verpakking bevat 1,3kg Magnesium Kristallen die goed zijn voor zo'n 12 a 14 voetbaden. Wil je de kristallen voor een ligbad gebruiken, dan adviseren we je om onze voordeel verpakking aan te schaffen die we aanbieden in 10kg en 25kg formaat. Een gemiddeld ligbad heeft namelijk om therapeutische doeleinde te verwezenlijken minimaal 1 kg Magnesium Kristallen nodig.

Meer informatie met betrekking tot onze voordeelverpakkingen vind je hier.

MAGNEZOL® Magnesium Crystal

MAGNEZOL® Magnesium word gewonnen uit pre-historische magnesium reservoirs die diep onder de grond liggen opgeslagen. Over een tijdbestek van miljoenen jaren verzamelde mineralen zich op de bodem van deze zoutwaterbronnen. Nadat de pre-historische zeeen langzaam opdroogd waren, werden mineralen opgeslagen onder honderden meters aardkorst. Sinds enkele decennia is de technologie dermate geavanceerd dat het nu mogelijk is deze mineralen te lokaliseren en op doeltreffende wijze te delven. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis is het nu mogelijk om ons welzijn te herstellen én verbeteren met deze millenia oude bron van verborgen welzijn, vitaliteit en levenskracht.

Magnesium-Chloride, een stabiele verbinding

Mineralen zijn, net als wij mensen, onderhevig aan bepaalde natuurwetten. Zo moet Magnesium altijd aan een ander element verbonden worden, omdat het op zichzelf 'niet stabiel' is. Dit betekend in feite dat de kwaliteit van de magnesium(variant) bepaald word door de verbinding. De reden dat MAGNEZOL® uitsluitend met Magnesium-Chloride werkt is omdat dit de enige magnesium verbinding is die geheel stabiel is en dus niet 'afbreekt' of verminderd in werking na verloop van tijd of bij blootstelling aan omgevingsfactoren. (zoals de lange tijd tussen productie en consumptie en/of het passeren van het spijsverteringskanaal). 

Deze afbeelding geeft een overzicht van de verschillende stabiliteits-waarde van de betreffende magnesium verbindingen. Een waarde van 0 betekend dat de substantie geheel stabiel is en geen verandering ondergaat door invloed van externe factoren. Hoe groter te waarde, des te instabieler de verbinding, en dit staat weer in verhouding tot de mate waarin werkzame magnesium de plek bereikt in het lichaam waar dit nodig is.

" Een instabielere verbinding, zeker als deze oraal genomen word, kan namelijk tot wel 80% van zijn werking verloren hebben tegen de tijd dat hij op de benodigde locatie in het lichaam is aangekomen.."


Chloride, een essentieel elekrolyt

MAGNEZOL® BadkristallenMagnesium-chloride is niet alleen de meest stabiele verbinding, het is ook de best beschikbare vorm.. Chloride is een essentieel elektrolyt waarvan we niet zonder kunnen. Het bevind zich in elke vorm van vloeistof in het menselijk lichaam. Daarnaast is Chloride met stipt het meest voorkomende mineraal in onze oceanen. Magnesium en Chloride zijn lichaamseigenstoffen en worden daardoor moeiteloos herkend en geabsorbeerd door de huid en ons lichaam.

Wist je dat..
Andere vormen van magnesium (zoals we die o.a. in supplementen terug vinden) eerst door ons lichaam omgezet moeten worden naar Magnesiun-Chloride voordat we het kunnen gebruiken! Het is dus eigenlijk te gek voor woorden om een andere vorm tot ons te nemen, aangezien dat altijd een omweg is! MAGNEZOL® gebruikt daarom uitsluitend Magnesium-Chloride.