Magnesium en zwangerschap

Hoe kan magnesium helpen bij je zwangerschap?

Magnesium olie draagt bij aan een voorspoedige zwangerschap

Het welzijn en de gezondheid van een aanstaande moeder zijn van onschatbare waarde. Niet alleen voor haarzelf maar ook voor haar omgeving. Wanneer een vrouw in haar kracht staat, verzet ze bergen. Staat zij in haar kracht tijdens de zwangerschap, dan krijgt haar pasgeborene dit automatisch mee.

 

 

 

 

 

Het menselijk lichaam is in staat wonderbaarlijke dingen te verrichten maar één van die wonderen steekt er met kop en schouders bovenuit. We hebben het natuurlijk over het vrouwelijke lichaam en haar vermogen om nieuw leven te creëren. Het blijft een wonderbaarlijk fenomeen. 

Ondanks dat dit één van de meest intense ervaring is die ons lichaam doormaakt, zijn we perfect in staat om dit in juiste banen te leiden, mits we in onze kracht staan. Het kan soms namelijk zo lijken alsof de ene vrouw ‘gezegend’ is met een gemakkelijke zwangerschap en dat de ander ‘getroffen’ wordt door een zware zwangerschap met veel complicaties en dat dit het gevolg van puur toeval is.

Toch zijn er veel aanwijzingen te vinden die ons duidelijk maken dat er wel degelijk zekere voorwaarden verbonden zijn aan een voorspoedige zwangerschap. De sleutel ligt voor een groot deel in onze eigen handen!

Enkele ‘geheimen’ die ons voorzien van een voorspoedige zwangerschap zijn te vinden in onze gezondheid. Sommige zijn heel voor de hand liggend zoals zorgen voor een gezond bewegings-patroon of bijvoorbeeld het vermijden van schadelijke stoffen. Andere zijn minder bekend. Een vaak vergeten, maar cruciale factor, is onze mineraal huishouding. In het speciaal doelen we op onze magnesium voorziening. Want magnesium speelt een unieke rol, niet alleen in de zwangerschap maar in echt alles dat leeft!

Magnesium is een mineraal dat we werkelijk overal terug vinden. Het bevind zich in iedere cel van ons lichaam, in elke cel van elke plant en elk dier en zelfs onze Moeder Aarde bestaat voor 2,3% uit magnesium. De wetenschap erkend magnesium vandaag der dag als één van de belangrijkste elementen. Het is betrokken bij 700+ enzymatische processen en essentieel voor onder andere het creëren van nieuwe cellen en het aanmaken van bot en spierweefsel. Magnesium is net zo essentieel voor ons als de lucht die we inademen en het water dat we drinken.

Omdat we elke dag magnesium verbruiken, is het belangrijk dat we zorgen dat we hier voldoende van binnen krijgen. Een gemiddeld persoon heeft al snel zo’n 400mg magnesium per dag nodig. Mensen die regelmatig sporten, een actieve en/of stressende levensstijl hebben, óf door een fysiologische verandering heen gaan (zoals een zwangerschap), kunnen gemakkelijk tot wel 4 x de gemiddelde hoeveelheid magnesium verbruiken!

 

 

 

 

 

Neem je geen extra maatregelen om je magnesium huishouding op peil te houden tijdens en na je zwangerschap?

Dan kamp je straks geheid met een tekort!

Want tijdens, en na de zwangerschap verbruiken we extra veel magnesium. Het word dan ook gebruikt voor honderden processen, die zowel jou als je kindje aangaan. Enkele belangrijke daarvan zijn de formatie van het DNA, het tot stand brengen van een gezond zenuw-stelsel en de verwerking van proteïnes en aminozuren. Wanneer er voldoende magnesium aanwezig is, verlopen deze processen zo voorspoedig mogelijk. Is er echter een tekort, dan merken we daar al snel de gevolgen van. Gelukkig is een verstoorde magnesium balans vrij gemakkelijk te verbeteren.

Een veelgehoorde klacht tijdens de zwangerschap is het hebben van kramp in de kuiten. Ook spierpijn lijkt langer aan te houden en daarnaast ervaren veel vrouwen ‘vage’ abdominale spanningen en ‘kramp-achtige’ gevoelens die vaak worden toegewezen aan ‘het proces van de zwangerschap’.

Deze klachten zijn echter precies gelijk aan de klassieke symptomen van een magnesium tekort en daarbij ook nog eens spier gerelateerd. De kans is heel groot dat deze goed verholpen kunnen worden door middel van de toediening van magnesium olie.

Waarom magnesium olie de beste keuze is

Het voordeel van magnesium olie ten opzichte van andere vormen van magnesium toediening, is dat het direct op de plek kan worden aangebracht waar dit nodig is. Door de opname via de huid gaat er vrijwel geen magnesium verloren, in tegenstelling tot magnesium die het spijsverteringssysteem moet passeren. Magnesium die we binnen krijgen via onze voeding of supplementen, kan door de lange weg die het moet afleggen tot wel 80% van zijn werking zijn verloren wanneer de gewenste plek ik het lichaam word bereikt. Daarnaast is de magnesium die in onze olie zit (magnesium-chloride) de meest natuurlijke variant die we ook terug vinden in onze Moeder Aarde en haar zeeën. Dit draagt er aan bij dat magnesium olie perfect word opgenomen door de huid en direct bruikbaar is voor het lichaam.

Het is onze missie om een ieder die onze producten gebruikt naar een gezondere en gelukkigere versie van zichzelf te begeleiden. Het herstellen van onze mineraal balans is daar een logische en doelstreffende eerste stap van. De gezondheid van aanstaande mama’s hebben wij hoog in het vaandel staan. Er zijn namelijk geen woorden die kunnen omschrijven hoe belangrijk het is dat je kindje een gezonde start maakt.

 

Bekijk hier onze magnesium oplossingen